Een delegatie van VC Herentals en van het Rode Kruis Herentals trekt vrijdagvoormiddag naar de zetel van de Belgisch Voetbalbond. Daar vind de persvoorstelling plaats van de nieuwe clip rond 'Boed geven doet leven'.

Rode Kruis-Vlaanderen sluit een samenwerkingsakkoord met de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) met als doel nieuwe bloeddonoren aan te trekken.

De KBVB zal alle voetbalclubs, van de Rode Duivels, over de clubs in eerste klasse, tot alle lokale ploegen, stimuleren ‘Voetbalclub met een hart’ te worden. De Rode Duivels geven het goede voorbeeld en enkele clubs zijn hen al gevolgd.

Hoe een voetbalploeg zoals VC Herentals ‘Voetbalclub met een hart’ kan worden, wat de Rode Duivels doen, welke ploegen uit de Pro League hun hart al lieten zien en waarom ze dat doen, hoe VC Herentals onmiddellijk enthousiast was en hoe Rode Kruis-Vlaanderen zo hoopt nieuwe donoren te werven, is te zien in de videolip.

De voorstelling van de clip, waarvoor opnameteams naar Herentals afzakten gebeurt, in aanwezigheid van bondscoach Marc Wilmots, zijn assistent Vital Borkelmans en de voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond François De Keersmaecker.